Борислав Николов беше арестуван, след като преби до смърт 40-годишната си жена

Постоянен арест за мъжа, обвинен в убийството на съпругата си във Варна. Според прокуратурата  41-годишният Борислав Николов е извършил престъплението по особено мъчителен за жертвата начин. Защитата обаче твърди, че Борислав ударил само три шамара на съпругата си.

Заседанието на Окръжния съд във Варна продължи около половин час. По време на заседанието защитникът на Борислав Николов определи обвинението на прокуратурата за лесна, бърза и смилаема версия. В нея, дори, той видя опит за реклама на промените в Наказателния кодекс, с които наказанията за домашно насилие стават много по-сурови. Адвокатът е категоричен, че нищо не доказва, че Борислав е извършител на убийството.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Борислав пристигна в съда окован и под засилена охрана. Пред медиите мъжът запази мълчание, а пред съда заяви, че няма какво да каже. 

В съдебната зала стана категорично едно - във фаталния ден между Борислав и съпругата му е имало скандал. Факт, който не отрича и защитата на Борислав. „Не е виновен. Това мога да Ви кажа”, заяви адвокат Енчо Енчев. Според него мъжът е упражнил физическо насилие, но не такова, което да доведе до смърт.

„Въобще не е имало от негова страна намеса и връзка с това, което прокуратурата настоява. Скандал е имало - три шамара от негова страна и той го е казал в досъдебното производство- нищо повече”, коментира още Енчев.

Мъж преби жена си до смърт във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според него мъжът извикал майка си, за да бъде прекратен конфликтът със съпругата му. А когато си тръгнали, Кремена била в състояние да се грижи за себе си.

„Няма противоречие. Освен това причината за смъртта, така както е изяснена, не е настъпила веднага. Началният етап на разследването не позволява детайлен коментар на събраните доказателства”, заяви прокурор Радослав Лазаров.

Ще има ли още един обвинен за убийството във Варна?

По време на заседанието стана ясно, че Борислав не е осъждан, но е предупреждаван многократно от полицията заради жалбите от съпругата му за домашно насилие.

Междувременно защитникът на Борислав видя в действията на прокуратурата опит за реклама на промените в НК, с които бяха въведени по-тежки наказания за домашно насилие. „Няма да коментирам. Обществото трябва да знае, че домашното насилие е недопустимо и неморално и наказуемо от гледан точка на закона”, коментира още Лазаров.

Според съда събраните до момента доказателства са достатъчни да се предположи, че Борислав е виновен за смъртта на Кремена и затова го остави в ареста.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.