Разследва се евентуалното участие в престъпната група на двама служители на Второ РПУ

15 арестувани при спецакция срещу банда за дрога и грабежи в София. Предполага се, че и двама служители на Второ РПУ са замесени в престъпленията на бандата, съобщават от прокуратурата.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Полицията блокира рано сутринта квартал „Орландовци”. Претърсени са били множество адреси и автомобили.

Според МВР всички задържани са се занимавали с всякакъв вид престъпление – от дребни кражби и чупене на паметници на гробищни паркове, до наркоразпространение.

Снимка: Олег Попов

„90% от лицата, които са задържани, са свързани с този известен български род. Групата се е занимавала от кражби на релси и чупене на паметници до доста сериозни грабежи и тежки престъпления срещу личността”, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Доста голямо количество намерихме оръжия, което до момента трябва да му бъде назначена експертиза", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

За двамата униформени, за които се смята, че са участвали в схемата, се знае, че са взводни командири от Охранителна полиция. Правели така наречения „Чадър” на останалите замесени в престъпната група. Двамата униформени обаче не са сред задържаните.

Никой от арестуваните около 15 души все още няма повдигнато обвинение. Дали и кои от тях ще бъдат привлечени под отговорност – ще стане ясно утре. Междувременно, при полицейската операция са открити и над 10 жилища, които крадат ток. За тях на място са започнали бързи производства.

Репортери: Деница Суруджийска, Владислава Тричкова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.