Една от жертвите разказва, че е заплашван с боксове и хладно оръжие

Група младежи от Плевен са обект на постоянен тормоз. Те са жертви на рекет, побоища, заплахи с оръжие и събиране на такса „Спокойствие”. Децата, които са системно обирани и тормозени, са пазели в тайна от своите родители случващото им се до момента, в който майка на едно от момчетата разбира за тормоза над сина й и историята се разплита.

Тя разбира, че това се случва със сина ѝ в продължение на повече от 2 месеца. Оказва се, че рекетьорската група била от няколко младежи. Майката публикува апел в социалните мрежи, на който откликват още пострадали родители. След като тези случаи стават публични, родители от квартала започват да разпитват децата си.

Бизнесменът Костадин Недялков разбира, че синът му е крил 2 години за тормоза: „Тези 2 години е премълчавал защото е имало доста тежки сцени – хладно оръжие и боксове. По този начин извличат солидна парична сума” споделя той.

Агресия между ученици: Кое прави децата ни насилници и жертви?

„Реално през януари научих, че е бил обект на системен тормоз и рекет, като общо са му взети над 80 лв. в 4-5 случая. Първо беше подложен на грабеж, беше му взет часовникът. Сподели ми, че вече психически не издържа на този тормоз”, разказва бащата на друго потърпевшо дете.

Посегателствата са на път да приключат, когато е разпоредено един от насилниците да бъде преместен в интернат. Това обаче не се случва, защото той бяга с майка си в Гърция. Останалите момчета от бандата живеят в общински жилища в Плевен.

Полицията в крайна сметка задържа 3-ма от групата, като 2 от тях са криминално проявени, а единият е непълнолетен. На всички са повдигнати обвинения. От Община Плевен следят случая и са готови да преразгледат жителството на задържаните в общинските имоти.

Районната прокуратура в града е започнала и разпит на потърпевшите деца пред съдия. Предстои документиране на цялата престъпна дейност на групата, тормозила тийнейджърите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.