Финансовата амнистия е в изпълнение на целите на финансирането чрез целева субсидия за текущи разходи, пише в мотивите на вносителите

Депутатите гласуваха на първо четене промените в Закона за вероизповеданията, с които им се опрощават около 8,2 млн. лева неплатени публични задължения до 31 декември 2018 г.

С гласовете на ГЕРБ и ДПС на първо четене бяха подкрепени промените в Закона за вероизповеданията.

С измененията  се опрощават над 8 млн. лв. задължения на вероизповеданията към държавата. В пленарната зала патриотите се противопоставиха на решението. 

Законопроектът беше приет на първо четене след прегласуване по настояване на Цветан Цветанов заради отчетени грешни гласове при първото гласуване и повреда в пултовете. Управляващите призоваха Обединени патриоти да не се заиграват с етническия мир. Според патриотите би могло да бъде разсрочено това плащане на мюфтийството, да се изплати на части и да не се противопоставят християнското вероизповедание и останалите.

„Парламентарната група на БСП да дойде тук и да поеме задълженията си. Нека да дойде тук г-жа Нинова и ако има сделки – да каже какви са и да ги докаже. Ние също бихме изказали съображения в тази насока”, заяви Павел Шопов от „Атака”.

„В този ход на разсъждения, исках да убедя народните представители, че те пари имат. Не става въпрос за тези 8 млн. Става въпрос за нещо друго. Трябва да бъде показано на цялото Народно събрание и на цялото българско общество, че ДПС командва парада в България. Без ДПС нищо не става. ДПС поставя условия, а всички останали - ние, трябва да ги изпълняваме. Ето това аз не мога да приема по никакъв начин”, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов

„Ние изпълнихме политически един ангажимент, който беше дискутиран и който беше поет от всички политически сили на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев. Тогава имаше много ясно поет политически ангажимент от всички парламентарни сили и се съобразихме и беше общо становището. Нека не се заиграваме с етническия мир, защото крайни изказвания по тази тема могат да доведат точно до едно противопоставяне”, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.