Актрисата разказа подробности за второто издание на форума „Данаил Чирпански“ в студиото на „На кафе“

„Вярвам, че с всеобщи усилия тазгодишното издание на Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ от 5 до 9 април в Стара Загора ще се получи чудесно. Да организираш подобен международен форум е амбициозна, но и много трудна задача“, сподели Йоана Темелкова в студиото на „На кафе“. Актрисата, която е част от екипа, стоящ зад проекта, разкри още, че тази година във фестивала ще участват млади артисти от Израел, Македония, Англия и България.

Актрисата сподели още за благотворителния мач „Актьори срещу Берое“ с участието на Димитър Бербатов, който се организира по време на първото издание на фестивала с медиен партньор NOVA. Тогава в подкрепа на театралното изкуство бяха събрани 17 000лв. По време на мача Йоана Темелкова се забавлявала много, като се надява и тази година Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ да пожъне огромен успех и да бъдат събрани достатъчно средства.

За пръв път фестивалът се провежда през 2017 година, в памет на актьора Данаил Чирпански. Каузата е в помощ на студенти по актьорско майсторство от цял свят, които чрез дипломните си спектакли представят особеностите на своите сценични традиции и практики.

Още за ролята й на майка и вдъхновението в живота на актрисата, вижте във видеото от „На кафе“.