Сценаристът Александър Чобанов и режисьорът Димитър Димитров гостуваха в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”

Двама гости от екипа на българската криминална драма „Дяволското гърло” – сценаристът Александър Чобанов и режисьорът Димитър Димитров разкриха тайната на създаването на добър сериал в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”.

„Има глад за такива истории като „Дяволското гърло”. Надявам се това да мотивира NOVA да подкрепя такива проекти и да ни направи конкурентни на чуждия пазар като качество и като наши истории. Защото Родопите са наши, всички сме ходили там и когато гледаш един сериал, чието действие се развива там, ти става някак по-топло, отколкото да гледаме чужда кримка”, убеден е Димитър Димитров.

„Повечето телевизии в България се страхуват от жанра в сериалите. Предпочитат да са сигурни в това, на което залагат.  Това е комплимент за NOVA, че застава зад проект като „Дяволското гърло”, смята Александър Чобанов.

„Създаването на един сериал е като двигател с вътрешно горене и всеки един елемент е важен. Ако жичката на бубината на колата ти се разкачи, няма да тръгне колата. Това е екипна работа и са включени огромно количество хора”, сподели Чобанов.

„Писането на сценарий за сериал е екипна работа. Енергията, която вложи Евтим Милошев и цялата компания на „Дрийм Тийм” още на ниво сценарий, говореше, че те са го разпознали като успешен продукт. Те направиха всичко, за да се случи този проект", допълни сценаристът.

Креативният продуцент и сценарист Иван Спасов, режисьорите Павел Веснаков и Димитър Димитров, режисьорът по монтажа Виктория Радославова и операторите Мартин Балкански и Борис Славков са само част от екипа, който стои зад подготовката и реализацията на проекта. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов, който има основна заслуга за достоверността на историята. Завладяващият сценарий, мащабните външни кадри, многопластовият сюжет и безупречната актьорска игра поставят продукцията на световно ниво.

„Имахме късмет да стартираме с доста добър текст като сценарий, с много добри диалози, много добри обстоятелства. Много добър ключ от страна на продуцентите е да се развива там действието – в Родопите, а да не се имитира планината. След това имахме невероятен актьорски състав, който е изключително стабилен. Сценаристите ни даваха едно невероятно богатство. Всяко едно изречение оживяваше, а самите актьори помогнаха безкрайно много, като обогатяваха текста. Затова диалогът е жив и естествен”, разказа Димитър Димитров.

Не пропускайте следващите епизоди на българската криминална драма „Дяволското гърло” в четвъртък от 22.00 ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook