Коментира бившият социален министър Иван Нейков

НОИ трябва да е институция, в която хората да имат много доверие, защото там са интересите на над 3 милиона работещи българи. Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” бившият социален министър Иван Нейков.

Съдът остави в ареста и тримата задържани след акцията в НОИ-Силистра

„Това, което се е случило в Силистра, ако твърденията на прокуратурата се докажат, е изключително тревожна, тъжна ситуация, защото системата е пробита отвътре”, коментира Нейков.

„Постигнал се е такъв кръг и обрастване на интереси, в резултат на което се стига до това мълчание. Единият иска нещо, което не му се дължи, друг му помага да си създаде фалшивите документи, а третият идва и казва: „Няма значение фалшиви-нефалшиви. Аз ги признавам. Ето ти пенсията”. Това е такъв шамар, такова разочарование за тези хора, ако е вярно, че става въпрос за миньорски пенсии”, коментира Нейков. И допълни, че се надява случващото се в Силистра да е изолиран случай.

Шестима души, сред които и шефът на НОИ- Силистра, са с повдигнати обвинения

Нейков коментира още, че най-вероятно става въпрос за създаване на документи с невярно съдържание за периода отпреди действието на Персоналния регистър.  

„Регистърът в момента е гаранция, че подобни опити веднага ще бъдат хванати”, коментира бившият социален министър.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.