Премиерът обяви данните в началото на правителственото заседание

От горивата приходите са 7 процента повече, така че мерките действат. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание в сряда.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО В МС ВИЖТЕ ТУК

Очаква се днес икономическият министър Емил Караниколов да коментира препоръките на Комисията за защита на конкуренцията за сектора. В последния си анализ регулаторът поиска държавата да намали бюрокрацията за търговците и да удължи сроковете им да въвеждат нови правила. 

Държавата въведе нова система за наблюдение и контрол на горивата. Осигурява се 24-часово видеонаблюдение на всички процеси, информацията ще бъде запазвана в сървъри, за да може да се извършва проверка на движението на горивото при желание. На практика с въвеждането на новата система се постига събирането на едно място на общия информационен ресурс, прецизен анализ на риска за подпомагане на институциите и за осъществяване на взаимен контрол. Поставено е началото на видеосистема, което ще се надгражда във времето. Въвеждането й доказва волята на държавата в борбата й с контрабандата на горива, уточниха от МВР. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.