Нямало яснота как Главното мюфтийството ще си оправи дълга от 8 млн. лева

На "Позитано" 20 не са запознати с мотивите за напускането на Народното събрание от парламентарната група на ВОЛЯ. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря, че то е взето след поредни разговори с управляващите. Социалистите коментираха и обрата в позицията на ГЕРБ - вместо да опрости, да разсрочи дълговете на Главното мюфтийство.

ВОЛЯ напуска парламента

БСП са убедени, че това е поредна манипулация. Нямало яснота нито за какъв период, нито по какъв начин мюфтийството ще издължи натрупаните 8 млн.лв към държавната хазна.

На първо четене: Държавата опрощава дълговете на вероизповеданията

„След като ние поставихме така въпроса се започна с гигантската манипулация. Това било въпрос на национална сигурност. Ако не се опростят дълговете ще се радикализира обществото и БСП създава етническо напрежение. Питам ги сега като отмениха опрощаването има ли опасност за националната сигурност?  Изведнъж  този въпрос в устата на Цветанов вчера стана правен казус. Според нас сделката продължава.  Гарантирам ви, че ще бъде прието единодушно от ОП и ДПС. Уж нова сделка, но тя е старата под различна форма. Замазват ви очите за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция”, категорична бе Нинова.

Атанасова: Сделки няма, президентът да разсекрети стенограмите

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.