Задържани са двама души

Зрелищна акция и арест на знакова фигура в ромския квартал „Победа" в Бургас. Разследването е за лихварство, рекет, изнудвания и побои. По неофициална информация един от задържаните в миналото е осъждан за трафик на жени с цел продажба на бебета. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Маскирани и тежко въоръжени полицаи влизат в квартала в четвъртък по обяд. В къща на една от труднодостъпните за повечето местни жители улица са задържани двама души, извършвали лихварска дейност и изнудване, обясни директорът на ОД на МВР-Бургас ст.ком. Калоян Калоянов. По неофициална информация единият от тях е известният в ромския квартал Михаил Щерионов, по прякор Мишо Пандурито. До късния следобед униформените претърсваха дома му. Името му нашумя през 2012 г., когато беше арестуван по подозрение, че ръководи група за трафик на бременни жени и бебета в Гърция. Никой в квартала обаче не смее да говори за Щерионов.

Полицията наблюдавала дълго време дейността на арестуваните. От МВР обаче не уточняват дали акцията е проведена след сигнал на пострадали от престъпната дейност на задържаните.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.