Вижте какви са изискванията за жените, отглеждащи деца със синя кръв

"Търсим човек, който трябва да притежава отлични умения за самозащита, да може да оказва първа медицинска помощ, да познава основите на психологията и да може да шофира". Обява за работа с тези изисквания звучи сякаш ФБР си набира нови агенти. Всъщност това са основните умения, които трябва да притежава една бавачка, за да работи за британското кралско семейство, пише Vesti.

ТУК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ КАК ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ИДЕАЛНАТА БАВАЧКА

Ето и някои факти за бавачките в британския кралски двор:

Образованието на кралските бавачки

Не е достатъчно просто да обичате да се грижите за децата, за да станете кралска бавачка. Тези жени трябва да са завършили престижния колеж "Норланд", който не е достъпен за всекиго. Изискванията са кандидатките да са в добро физическо здраве и да имат безупречна биография. Трябва и да владеят перфектен английски. По време на обучението момичетата изучават и предмети като психология, история, философия, социология и литература.

Снимка: Getty Images

Предварителна практика с бебета роботи

По време на обучението в "Норланд", бъдещите бавачки се упражняват върху бебета роботи. Те са програмирани с всякакви бебешки прищевки и могат да събудят своята бавачката през нощта, да плачат за храна или да искат вниманието ѝ. На студентките не се позволява да игнорират нуждите на роботизираното бебе и трябва да му окажат нужното внимание по всяко време от денонощието.

Снимка: Getty Images

Бавачка бодигард

Бавачката трябва да може да защити себе си и бебето за което се грижи. Затова момичетата в колежа "Норланд" вземат уроци по самозащита, които се преподават от бивши офицери на военното разузнаване. По време на последния курс на тяхното тригодишно обучение, дамите се научават и как да оказват първа медицинска помощ.

Снимка: Getty Images

Информация: Vesti

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.