Те настояват агенцията да разреши взимането на проби от 46 конкретни точки на пътни участъци

Депутати от групата на „БСП за България“, начело с лидера на партията Корнелия Нинова, внесоха второ писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) с искане за анализ на състоянието на пътните настилки у нас, съобщава БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От левицата настояват АПИ да разреши взимането на проби от 46 конкретни точки от магистралите „Тракия“, „Хемус“, "Марица" и "Струма", както и от път 1-1 (Видин-Кулата) и Околовръстното шосе на София. От партията искат анализът да бъде извършен от лицензирана европейска лаборатория.

БСП поиска официално от АПИ договора за строителство на АМ "Хемус"

Снимка: Oлег Попов, NOVA

От АПИ обявиха, че не се притесняват от никакви проверки от когото и да било. „Що се касае за 4-те процента, това са абсурдни твърдения. Ние, на базата на официални данни от европейски колеги – АПИ и строителите строят на най-ниски цени“, заяви инж. Дончо Атанасов, член на АС на агенцията. Той призова парламентарната група на БСП за излъчи пътни експерти, които да участват в работна група, в рамките на която темата да бъде обсъдена.

„Агенцията не може да бъде въвличана в политически разправии, тъй като имам такива усещания“, допълни още инж. Атанасов. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.