В БСП текат номинации за листата на социалистите за евровота

„БСП е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви процес на номинации на кандидати. Над 200 конференции са минали, но не са приключили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури”. Това заяви в предаването „Събуди се” лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Броени дни до обявяването на водачите на партийните листи за евроизборите

В неделя предстои пленум на Националния съвет на  БСП, на който ще бъде определен водачът на листата за евровота. Сред най-коментираните имена са Сергей Станишев и Елена Йончева.  

Станишев определи номинациите си като „голяма отговорност”.

„На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи  и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори”, заяви Станишев. „Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели”.

„Второ, трябва да имаме хора в европейския парламент, които могат да защитят българския интерес. Смятам, че го умея и съм го доказал с действия и резултати”, заяви още Станишев. „Трето, смятам, че трябва да покажем, че БСП може да бъде алтернатива на ГЕРБ”.

„Залогът на евроизборите не е само кой ще има 5, кой ще има 6 депутати, а това дали ще има предсрочни парламентарни избори и как ще се отиде към местните избори”, заяви още Станишев.

По думите му процесът на номинации в БСП продължава прекалено дълго. Той смята, че реалната кампания сред хората трябва да започне възможно най-бързо.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.