В рамките на няколко дни те ще обменят опит

Най-добрите ски и сноуборд инструктори от цял свят се събраха в Пампорово на конгрес. В рамките на няколко дни те ще обменят опит в различни дисциплини, включително и методи за обучение на хора с увреждания.

Звезден отбор от някои от най-големите спортни звезди на България даде старт на събитието. По писта „Стената“ се пуснаха Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Снежана Дечева, Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Ангелкова за Интерски конгрес : Събития от подобен ранг популяризират България

„Много добър сезон и съм най-щастлива от нашия медал на Световното по биатлон”, заяви Екатерина Дафовска.

„Всички тези най-добри ски учители от света са дошли, за да направят своите съчетания и се получава много добре”, коментира Радослав Янков.

120 деца от Смолян и Чепеларе от семейства в затруднено финансово положение ще бъдат обучавани безплатно, а специална дарителска акция ще осигури заниманията.

Томислав Дончев: В политиката трябва да има противопоставяне

„Трябва да стимулираме децата да практикуват спорта, защото той е здраве и дисциплина”, заяви Славка Чакърова, кмет на Чепеларе.

В Пампорово са предвидени нощни шоу спектакли и демонстрации на постиженията в ски техниката. На фона на това министерството на туризма отчита и силен финал на сезона.

„Имаме повече нощувки и все повече туристи, които избират нашата страна. Избират я за по-дълъг престой, което означава повече средства в икономиката”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Лифтовете в Пампорово работят на пълни обороти, а голяма част от хотелите са заети на 100%.

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.