Опозиционният лидер Бошко Обрадович постави ултиматум на властите

Протестът на опозицията в Белград приключи, предаде БГНЕС. Лидерът на опозиционната партия „Двери“ Бошко Обрадович даде ултиматум на властите до утре следобед да бъдат освободени задържаните за влизането в сградата на националната телевизия РТС, предаде БГНЕС. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Обрадович заяви, че те са младежи на възраст между 18 и 20 години. Обрадович поиска лидерите на опозицията да получат достъп до предаванията и новините на държавната телевизия. Той обеща опозиционните лидери да продължат с протестите до изпълняването на всички техни искания.

„Сръбският президент Александър Вучич е луд, ако събере свои активисти и ги докара в Белград. Той искат гражданска война, но ние няма да участваме в това. Когато пак се съберем, няма да има връщане назад. Това е краят“, заяви Обрадович.

Политическите страсти в Сърбия днес достигнаха своята кулминация след месеци на граждански протести, на които беше искана оставката на президента Александър Вучич. Протестиращите в събота вечерта влязоха в националната телевизия РТС, за да изразят своето недоволство от липсата на отразяване на техните действия.

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович нареди да се използват специалните части. В Белград се разиграха сцени на насилие, има и арестувани.

Днес по обед Вучич направи изявление, в което определи лидерите на опозицията – Бошко Обрадович и Драган Джилас, като фашисти и олигарси. Протестиращите пък обградиха президентството с жива верига. На моменти ситуацията беше много напрегната, стигна се до сблъсъци с жандармерията, но постепенно нещата утихнаха и протестиращите се отправиха към полицейските участъци, където бяха задържаните младежи. Това даде възможност на обсадения Вучич да напусне сградата на президентството.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.