Издирването продължава

Втори ден полиция, пожарна и доброволци издирват 2-годишно дете Юлиян Иванов Митков, изчезнало по време на игра в село Равнец, близо до Бургас.

Още снощи доброволци заедно с полиция и екипи на пожарната започнаха да издирват детето, но до момента няма следа от него. Полицията работи и по версията отвличане.

ИЗДИРВА СЕ: Шофьор блъсна дете на зелен светофар и избяга

Детето изчезна снощи около 18 часа, а полицията работи и по версията отвличане. Днес беше разпространена снимка на момченцето. От полицията съобщават, че детето е било облечено с бяла или светла връхна дреха с дълъг ръкав. Момченцето има лек дефект при ходене.

„Последно го пуснах снощи. До мен си стоеше, 6 часа беше. Влязох да гледам малката и излизам и не можах да го видя вече. Много е мъничък”, казва майката Мета Иванова.

2-годишният Юлиян е 13-тото от 14 деца в семейството. Снощи играл заедно с братята и сестрите си в двор в края на селото. Около 18 часа момченцето изчезнало. Започнало търсене от роднините. След обаждане на телефон 112 на място пристигнали екипи на полиция и пожарна. Издирването снощи не дало резултат, затова продължи и днес.

Съседи разказват, че снощи детето  се отделило от групата и тръгнало след баща си.

Работи се и по версията за отвличане, заради конфликт на семейството с техен роднина от несебърското село Кошарица, от когото получили заплахи преди дни.

 „Във вчерашния ден се е мярнал някакъв черен джип насам, даже със софийски номера, което го споделят Иванови и полицията в настоящия момент работи и по тази версия, че може да има и отвличане”, коментира кметът на Равнец Христо Колев.

Издирването ще бъде възобновено утре в светлата част на деня.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.