Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев заяви, че е готов да подаде оставка, ако ГЕРБ спечелят изборите

„Не ме изненада това гласуване. Вчера протече един изключително динамичен пленум. Това е разликата между лидерите на БСП и другите лидери. Нашите си ги избираме, а другите си ги назначават. Проведе се тайно гласуване. Участваха 172 души. Резултатите са ясни. Смятам, че с това темата е приключена”. Това коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев относно избора на водач на евролистата.

По думите му, това което предстои на партията занапред е една тежка кампания, която БСП трябва да спечели.

БСП избра Елена Йончева за водач на листата за евровота

„Не мога да видя никакво разединение на партията. Да приемем хипотетично, че Сергей Станишев и Елена Йончева са получили много номинации. Това показва, че вътрешните ядра подкрепят с еднаква сила и двамата. Ние търсим разширяване на подкрепата. В този смисъл взехме едно много прагматично решение, избирайки Елена Йончева”, коментира Добрев в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

По думите му БСП няма разнобой с ПЕС. „Ние с ПЕС общуваме като партии от едно семейство. Това обаче не означава, че няма да защитаваме нашите вътрешни интереси”, коментира още Добрев.

Според Добрев европейските избори са елемент, от това което цели БСП. „Те са инструмент за сваляне на това порочно управление и са ключови, защото могат да покажат друго съотношение на силите”, заяви Добрев.

Михаил Миков: Истината е, че Нинова иска да отстрани Станишев

Той заяви, че е готов да подаде оставка, ако ГЕРБ спечелят европейските избори. ,,Ще подам оставка, ако ГЕРБ спечелят изборите. На тези избори играем само и единствено за победа'', категоричен бе Добрев.

,,Елена Йончева е символно лице, лицето, което поведе борбата срещу корупцията. Нося цялата политическа отговорност, ако загубим тези избори'', заяви депутатът. Той допълни, че изборът на Йончева за водач на листата за европейските избори е силно и прагматично решение. ,,Елена е страхът на ГЕРБ, тя е техният кошмар'', каза още Кирил Добрев.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.