Според него властите вече разглеждат случая като терористична атака

Холандският премиер Марк Рюте каза след днешната стрелба в Утрехт, че страната е станала прицел на нападение и не е изключено да става дума за тероризъм, предаде Асошиейтед прес. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Трима души загинаха, след като въоръжен мъж откри стрелба в трамвай в Утрехт. За броя на загиналите преди малко съобщи кметът на града Ян ван Занен в Туитър. Той добави, че ранените са деветима, от които трима в много тежко състояние. Според него властите вече разглеждат случая като терористична атака.

Стрелба на няколко места в холандски град, има жертви и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ако това е терористична атака, то ние имаме само един отговор: нашата страна, нашата демокрация трябва да бъдат по-силни от фанатизма и насилието", подчерта премиерът Рюте в изявлението си. 

Издирват 37-годишен турчин за стрелбата в Утрехт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Холандските власти вече имат и име на заподозрения. Полицията го идентифицира като Гьокмeн РПТ Гьокмен Танъш - 37-годишен, роден в Турция, с брада, в тъмносин суичър и качулка. Разпространена бе и негова снимка - първата досега на свързан с престъплението заподозрян. Полицията предупреди гражданите, ако го разпознаят, да не контактуват с него, а вместо това да съобщят на властите. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.