Причината - изпълнителят не е ремонтирал некачествено свършената преди това работа

Кметът на София Йорданка Фандъкова спира ремонта около площад „Александър Невски“. Причината -  изпълнителят не е ремонтирал некачествено свършената преди това работа. До отстраняване на забележките срокът по договора няма да спре да тече, а при неспазването му - санкциите могат да достигнат до 3,5 млн. лева. От фирмата-изпълнител пък отговарят, че "визуално не са се справили зле".

СО с изненадваща проверка на ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“

„Фрагментите, които са изпочупени, са намазани с теракол – глупости.  Това нещо няма да го приемем - изпочупени плочки, намазани с лепило. Има неправилно изрязани елементи, има потънали плочки, има плочки, които стърчат, доста са далече от акт 15 строителите, актът, с който ние приемаме свършената работа от строителя”, коментира главният архитект Здравко Здравков.

Заради ремонт: Затварят част от ул. "Граф Игнатиев" до април

„За мен при неотстранени забележки да се иска приемателна комисия и приключване на обект това означава само едно, че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят в последствие. Нито общината, нито кметът  редят павета и плочки”, коментира Фандъкова.

Сменят ограничителите на ул. "Граф Игнатиев" в София

Според строителната фирма забележките за изпочупените плочки, намазани с теракол, били получили едва вчера. „Всичко, което сме направили, е  в рамките на допуска и визуално бих казал, че не сме се справили зле”, бе лаконичният коментар на Калин Русев, ръководител проекта за ремонт.  

Възобновиха строителните дейности по ул. „Граф Игнатиев“

Некачественият ремонт ще поправи фирмата изпълнител за своя сметка. При неспазване на срока по договор - 9 юли - строителната фирма ще бъде глобена със 178 000 лв. на ден, като максималният размер на санкцията може да достигне до 3,577 млн. лв.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.