Румен Христов е категоричен, че двете формации нямат различия в принципите си

„С ГЕРБ си поставихме за цел да спечелим осем места в Европейския парламент”. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” председателят на СДС Румен Христов. Коментарът му идва часове, след като стана ясно, че формацията му ще се яви на предстоящия евровот, заедно с управляващата партия. Премиерът Бойко Борисов пък заяви, че СДС ще има поне едно избираемо място в листата за евроизборите.

„Все още не сме готови с имена. В момента текат номинациите на отделните ни структури, но нямайте съмнение, че те ще бъдат знакови за СДС и за старата десница”, коментира Христов. Той бе категоричен, че коалицията с ГЕРБ засега се сформира само за евроизборите, а по-нататъшното им партньорство подлежи на допълнително обсъждане. Среща по този въпрос вероятно ще се състои на 27 май.

Борисов обеща 2 сигурни места на СДС в листата за предстоящия ЕП

„Изборът ни в момента не е толкова емоционален, колкото рационален”, коментира още лидерът на сините.

Що се отнася до вижданията на ГЕРБ и СДС за развитието на Европа и европейския път на България, двете формации нямали никакви различия.

„Европа е изправена пред предизвикателство на нарастващата роля на крайнолевите и крайнодесните, както и на евроскептиците”, смята Христов.

Той каза още, че партията му е критикувала градивно управляващите за някои техни действия и вероятно ще продължава да го прави.

Целия разговор с Румен Христов гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.