Коментари имаше и в Народното събрание

„Случаят с апартаментите далеч надхвърля обхвата на обикновена имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността”, заяви президентът Румен Радев „Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от Цветанов. Поредното, според мен, гарантирано оневиняване на господин Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото”, заяви Радев.

Цветанов: Атаките срещу мен винаги съвпадат с предизборен период

„Всеки може да си направи равносметка 2 месеца преди изборите каква е основната опорна точка, в която ще се движат нашите политически опоненти”, отговори Цветан Цветанов.

ИМОТИТЕ НА ВЛАСТТА НА ПРИЦЕЛ: Предизборно ли е?

„Има закони, които са спазени. Има замяна, която съответства на българското законодателство. Има доплащане, което е в сума по-голямо от квадратурата, която е като разлика”, допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Имотните сделки предизвикаха коментари в Народното събрание.

Новият апартамент на Цветанов: Прокуратурата започва проверка

„За апартаментите не мога да знам. Аз живея под наем. Но ако чуете за нещо евтино …За мен 600 евро са много на квадратен метър. Веднага щом остане свободен, ще го питам как да си купя апартамент, а малкият стана на 3 години. Трябва да му купя жилище”, заяви Волен Сидеров.

"Прокуратурата и органите се сезираха по въпроса. Но Бойко Борисов мълчи. Преди време пред актива на ГЕРБ министър-председателят заяви: „Трябва да ви светне червена лампичка, иначе аз ще ви светна синята”. Лампите светнаха за Цветанов. Настояваме Борисов да наруши мълчанието си и да изпълни заканата си, че няма да търпи дори съмнения за корупция около себе си", се казва в позиция на БСП.

„Да си имат, има си органи да проверят, има си декларации, питайте тях. Хубаво е всеки да има някакво жилище, където да живее”, заяви Хамид Хамид, ДПС.

„900 евро не са непазарна цена”, заяви Вежди Рашидов. И добави, че не е редно да се обсъждат без доказателства сделки от свободни пазарни договаряния.

Междувременно се появи информация, че апартамент в същата сграда на изгодна цена си е купила и заместник-министърът на спорта Ваня Колева. Тя е закупила имота през 2016г.. Според "Свободна Европа" Колева е получила преференциални цени от фирмата строител. Пред камерата на NOVA  тя бе категорична – не е ползвала никакви преференции, по думите й е закупила имота на пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит. Това показва и справка в имотния регистър. Нито съм искала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на имота, предвид това, че той не е имал акт 16, нито е бил изграден", коментира Ваня Колева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.