Гледайте номинираната за две награди „Оскар” фантастика от 20.00 ч. по NOVA

Култовата вселена на звездната кино сага на Джордж Лукас оживява в премиерната за българския ефир екшън фантастика „Rogue One: История от Междузвездни войни“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Номинираната за две награди „Оскар” лента е дело на режисьора на „Годзила” Гарет Едуардс, а сценаристи са режисьорът на „Златният компас” Крис Уейц и създателят на „Майкъл Клейтън” Тони Гилрой.

Идеята за филма хрумва на майстора на специалните ефекти Джон Нол от встъпителните надписи на „Междузвездни войни Епизод 4: Нова надежда”, където се говори за отряд смели бунтовници, които са откраднали плановете за новото оръжие на Империята – Звездата на смъртта.  „Rogue One: История от Междузвездни войни“ разкрива как именно е станало това. Хронологично  историята може да бъде поставена след „Епизод ІІІ: Отмъщението на ситите" и преди „Нова надежда", но спокойно може да бъде разглеждан като съвсем независима от развитието на сагата творба. Липсват джедаите и легендата за силата, но въпреки това милионите фенове на „Междузвездни войни” са впечатлени от тази лента и не пестят похвалите си. За успеха на филма допринася невероятният актьорски състав и неговата игра.

Rogue One е името на интернационалния взвод от полупрестъпници, който трябва да открадне картите с плановете на Звездата на смъртта. Негов капитан е Диего Луна, познат на зрителите от „И твойта майка също", а сержант е Фелисити Джоунс от „Теорията на всичко". В ролите на войните влизат: Форест Уитакър в персонажа на ветеран, бил се до Люк Скайуокър във „Войната на клонингите"; Дони Йен, сляп китайски монах, владеещ Силата, без да е джедай; Уен Джианг, авантюрист като Хан Соло, ползващ всякакви оръжия, иначе известен китайски сценарист и режисьор; Риз Ахмед, пилотът на групата с мръсен език, познат от кино поредицата за „Джейсън Борн" и „Лешоядът"; Жьоневиев О'Райли, амазонката воин Мон Мотма от „Отмъщението на ситите"; Алън Тъдик, дроид по сигурността К-2S0, според режисьора Едуардс „това е характерът на Чубака в тяло на дроид". Злодеите са Мадс Микелсен, налудничав учен, строящ "звезди на смъртта", баща на сержантката на Фелисити Джоунс; Бен Менделсон е лошият директор Креник, командва Deathtroopers, които са по петите на Rogue One, а някъде там се появява и тайнствената фигура на Дарт Вейдър…

Не пропускайте развръзката в премиерната за българския ефир екшън фантастика „Rogue One: История от Междузвездни войни“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.