Гледайте романтиката „Любовни хроники" от 12.30 ч., комедията „Щипка любов” от 14.10 ч. и мистерията „Гурме детективи: Яж, пий и умри“ от 16.00 ч.

Романтични преживявания и забавни ситуации очакват зрителите с филмите в неделния следобед по NOVA. От 12.30 ч. младата актриса Мерит Патерсън, добила популярност в сериала „Рейвънсуд" се впуска в писането на  „Любовни хроники" в едноименния романтичен филм. Мерит влиза в ролята на Лей, която поддържа колонка, в която описва най-ужасните срещи на своите читатели. Когато обаче тя самата решава да опише несполучливата си среща с Конър (в ролята Джъстин Кели, участвал в тийн сериала "Деграси"), редактор във вестник, между двамата се разразява истинска битка. След като Лей отказва да му се извини за статията си, Конър публикува своя версия на тяхната среща. Ще успеят ли двамата да изгладят отношенията си или ще останат в капана на негативните емоции от неуспешната си първа среща? 

Неделният кино маратон продължава от 14.10 ч. със  звездата от сагата „Дните на нашия живот” Джен Лили и популярния актьор от хитовата криминална поредица „Мотив” Брендън Пени, които ще докажат, че любовта минава през стомаха в романтичната комедия „Щипка любов“. Лентата разказва историята на Ники и Брендан, които правят чудеса в кухнята на ресторанта на своя идол, но съвсем скоро се изправят пред предизвикателството да отворят свое собствено местенце. Не след дълго разбират, че основната съставка на всяко ястие е именно любовта.

След това в 16.00 ч. кулинарната филмова щафета поемат известните актьори Брук Бърнс и Дилън Нийл, които се впускат в поредното криминално разследване в мистерията „Гурме детективи: Яж, пий и умри“. Този път в лентата по бестселъра на Питър Кинг героите им кулинарният експерт Хенри Рос и красивата полицайка Маги Прайс присъстват на парти на местен издател, където биологичният и доведеният му син пресъздават исторически дуел, използвайки антични пистолети. Едното от оръжията обаче действително произвежда изстрел, който ранява смъртоносно едното момче. Задачата на Хенри и Маги е да стигнат до причината, поради която някой би желал неговата смърт…

Не пропускайте развръзките в романтичния филм „Любовни хроники" от 12.30 ч., комедията „Щипка любов” от 14.10 ч. и  мистерията „Гурме детективи: Яж, пий и умри“ от 16.00 ч. по NOVA.