Концертът е тази вечер в зала "България"

Образователна програма Фортисимо Фамилия представя тази вечер „Рапсодия в синьо” на Джордж Гершиун. Диригент на концерта е Максим Ешкенази. „Толкова добре звучи благодарение на невероятните солисти и Софийска филхармония и на прекрасните актьори, които са с нас. Оттам нататък със сценариста Александър Чобанов  искаме да пресъздадем един портрет на Гершиун, който е един гений, който си отива прекалено рано, но ни остава едно много красиво наследство като най-яркия пример е „Рапсодия в синьо””, разказа диригентът.

Максим Ешкенази – за предстоящия концерт „Рапсодия в синьо“

Безценните гидове Ана Пападопулу и Валентин Ганев ще водят гостите на концерта сред любопитните факти от живота на Гершуин. А специално подбраната за концерта мултимедия ще завърши традиционната компилация от музика, история и кадри.

„Рапсодията в синьо” на Джордж Гершуин е забележителна по много причини. Той я пише само за три седмици, а тя го прави звезда едва на 25- годишна възраст. В концерта са включени части и от други негови произведения – “Порги и Бес” и “Американец в Париж”.

Билетите и за двата концерта са вече в продажба – онлайн в сайта на Софийска филхармония и на касите на зала “България”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.