Докладът не е открил връзки на кампанията на Тръмп с Москва, стана ясно по-рано днес

Първа реакция на президента Тръмп за резултатите от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър. В Туитър Тръмп написа, че след като няма намеса и възпрепятстване на правосъдието, това е цялостно и пълно реабилитиране. Срам е за страната, че е трябвало да преживее това. Накрая президентът завършва Туита си с думите „Запазете Америка велика!“

Малко по-късно пред репортери, преди да се качи на борда на Air Force One във Флорида на път за Вашингтон, президентът Тръмп заяви:

„Няма намеса на Русия. Няма възпрепятстване и нищо такова. Това е пълно и цялостно реабилитиране“. „Срам е, че страната ни трябваше да премине през това. Да бъда честен, срамно е, че вашият президент трябваше да премине през това, още преди да бъде избран. И това е незаконно. И за щастие, някой друг погледна по друг начин. Това беше нелегално и се провали. Така че – пълна реабилитация, няма намеса, няма възпрепятстване. Благодаря ви!“, бяха думите на президента.

"Специалният прокурор не откри никаква конспирация и никакво възпрепятстване на правосъдието. Главният прокурор Бар и заместник-главния прокурор Розенщайн също заключиха, че няма възпрепятстване. Заключенията на Министерството на правосъдието са пълна и цялостна реабилитация на президента на Съединените щати", написа в Туитър говорителят на Белия дом Сара Сандърс. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.