Новият сезон за златните момичета започва в Пезаро на 5 април

Класиране в Топ 3 на всяко едно състезание. Това е целта пред националния треньор на ансамбъла по художествена гимнастика – Весела Димитрова. Новият сезон за златните момичета започва в Пезаро на 5 април, а седмица по-късно е Световната купа в София, която ще бъде предавана по NOVA и NOVA SPORT, пише Gong.Bg.

Българската публика ще има удоволствието да види на живо новите съчетания на ансамбъла по време на деветото издание на турнира от 12 до 14 април в Арена Армеец. Музиката на топки е от японската анимация „Наруто”, а на обръчи и бухалки - от саундтрака към хитовия филмов мюзикъл „Най-великият шоумен”.

Весела Димитрова е треньор на ансамбъла вече трета година. За този сезон тя подготви завладяващи композиции - наситени със сложни и оригинални елементи.

„С интерес очакваме първия старт. Не знаем какво ще се случи, ако момичетата си изиграят съчетанията, мисля, че ще ги приемат много добре, защото са едни от фаворитите този сезон”, сподели Весела Димитрова.

Грациите от ансамбъла с уникално съчетание за Sofia Open

„Децата са красиви и трудолюбиви, няма как това да не се оценява от публиката. Те правят доста добри неща, за мен е цяло щастие, че като треньор успях да изпитам любовта на публиката. Старая се да правя добри неща, просто го правя с удоволствие и децата изпълняват моите изисквания”, каза още треньорът.

Отскоро в ансамбъла се включи Ерика Зафирова, която беше индивидуална гимнастичка. По време на контролното състезание в средата на месец февруари в композицията с 5 топки участва Камелия Стоилова, но сега Весела Димитрова ще разчита на Ерика и в двете съчетания. Освен нея, в състава са още Лаура Траатс, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова. Титулярката от изминалия сезон Елена Бинева продължава да се възстановява от контузия, която получи през миналата година.

„Ерика е възхитително дете. Отдадена е изцяло на това, което прави. Ели засега не трябва да тренира, възстановява се, прави процедури за гърба, възстановява се, но й трябва почивка”, коментира още Весела Димитрова.

На Световната купа в София от 12 до 14 април, България ще бъде представена от Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл – жени.

Информация: Gong.Bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.