Ние ще търсим това извинение, докато не го получим, каза Ангел Джамбазки

ВМРО организира протест пред посолството на Турция в София. Повод за демонстрацията стана изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който заяви, че Анкара се меси в законодателството у нас.

"Настояваме турската държава да се извини за изключително наглото и нахално изказване на външния министър Мевлют Чавушоглу, който на всичкото отгоре се похвали, че се меси във вътрешните работи на България". Това заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

„Турция става все по-враждебна и агресивна към България и води враждебна и агресивна политика. Това е недопустимо и неприемливо и ние настояваме първо за извинение и второ – за прекратяване на тези действия. Ние ще търсим това извинение докато не го получим”, каза той.

И ВМРО иска извинение от Турция

Според Джамбазки с протеста не се усилва допълнително напрежението. „Другото би било да се подадем на турския натиск и рекет”, каза той.

Заместник-председателят на ВМРО изрази мнение, че изказването е провокация. „Целта е нагнетяване на напрежение, дестабилизиране на България, заемане на позиции на предстоящите избори, има турски автобус с агитатори, който е тръгнал и ще спира в България”, каза Джамбазки.

Юлиан Ангелов беше категоричен, че изказването на турския външен министър е ясна провокация с цел да се заздравят позициите на Ердоган и да се покаже, че Турция продължава с агресивната си политика  на териториите на Османската империя. „Това не е за първи път. Настояваме България да има твърда позиция срещу всички тези провокации на Турция и да отстояваме нашите национални интереси”, каза той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.