Не пропускайте историята за последното пътуване на Людмила Живкова тази събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 6 април, в „Ничия земя” Даниела Тренчева ще се поразрови в годините на комунизма, за да проследи някои от отпечатъците му върху настоящето. При това това не с кого да е, а с изключително приближения до властта по онова време и в частност до Людмила Живкова доктор Морфи Скарлатов.

Стават ясни отговорите на много въпроси за обкръжението и за кръговете около дъщерята на Тодор Живков, за страховете и допира й с мистичното, какво е правила преди  смъртта си в Индия, възможна ли е наистина версията за нейното самоубийство, в какво е вярвала и кой я е предал.

„Чужди сили, секретни документи, тайни влияния или какво стои зад внезапно прекратените експедиции, зад които се твърди, че стои Людмила? Пазените от д-р Скарлатов тайни, включително близостта му до първата във властта, едва сега излизат наяве, защото, както той сам ще обясни - за някои работи е рано да се говори, за други - няма да му дойде времето никога, защото пазят достойнството и на живите, и на умрелите. Историята не е добра или лоша - тя е история. В нея има много уроци, стига да не се подменят факти, да не се заличават паметници, да не се измислят секретни истории уж спуснати от службите...”. Това споделя Даниела Тренчева за историята, която ще разкаже.

Не пропускайте „Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по NOVA.