В този вид ремонтът на улицата няма да бъде приет от Столична община, заяви зам.-кметът Дончо Барбалов

Първият проливен дъжд в столицата остави след себе си локви и кал по незавършената все още улица „Граф Игнатиев“. Проблемните участъци видяха главният архитект на София Здравко Здравков и заместник-кметът Дончо Барбалов при инспекция на улицата, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Ремонтът на „Граф Игнатиев” в този вид с локвите няма да бъде приет от Столична община", категоричен е заместник-кметът Дончо Барбалов, който се е разходил по улицата в района на църквата „Св. Седмочисленици“ и е видял локвите.

„Разговарях с надзора на обекта, препоръчах също да обходи улицата, да състави констатации от гледна точка наличието на локви, защото сутринта имаше“, коментира Барбалов. 

Търговци искат обезщетения заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Неговата препоръка е да се вземат мерки, тъй като обектът още не е предаден в завършен вариант. Барбалов очаква строителят да изпълни всичко, което му е заложено по договор.

Същевременно стана ясно, че експертен съвет ще решава за ограничителите, които ще заменят добилите печална популярност гранитни „перки“.

Колчета заменят „перките на акули“ по „Графа“

"На старите ограничители ще се намери предназначение в зелената градска среда", допълни главният архитект Здравко Здравков.

Припомняме, че се обсъждат два варианта - чугунени боларди или колчета най-вероятно ще сменят „перките на акули“. Очаква се премахването на спорните ограничители да стане до края на месеца, като едновременно с това ще бъдат монтирани новите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.