Мечтата ми е за Гергьовден да има такова училище, заяви военният министър

„Искам да поздравя всички летци. Днес Министерският съвет гласува решение за възстановяване на висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия . Надявам се, че парламентът по най-бързия начин ще разгледа това предложение в Комисията по отбрана и  ще го гласува. Мечтата ми е за Гергьовден да има подобно училище”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Парламентът прие оставката на Делян Добрев

В студиото на NOVA Каракачанов коментира и политическите престрелки от последните седмици, както и оставките.

„Оставката е личен акт, ако Делян Добрев е преценил, че трябва да подаде оставка, е подал, а парламентът я е приел”, коментира Каракачанов. „Още като започнаха тези скандали, казах, че ми мирише на избори. Така се и получава. Мен ме интересуава друго. Много важно е когато някой придобива нещо, дали го придобива по законен начин. Второ дали използва служебното си положение, за да го придобие. Трето дали доходите, с които го придобива, са законни. Оттук нататък да меря тераси, балкони, тоалетни, мазета, не ми се занимава”, заяви Каракачанов. Вместо да има битка за евроизборите между идеи, ние говорим на кой колко му била голяма терасата”.  

Относно решението коалицията „Обединени патриоти” да не се явява заедно на евровота, Каракачанов заяви: „До вчера мнението ми беше, че трябва да се явим заедно. След като г-н Валери Симеонов не желае да се явим заедно, тъй като той смяташе, че не трябва да се явява с „Атака”, ние се явяваме поотделно. Или трите партии като „Обединени патриоти”, или такива двустранни формати не е решение. Като няма разбирателство, излизаме самостоятелно”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.