Tова обяви шефът на компанията „Дисни“

Филмите от „Междузвездни войни“ ще бъдат оставени на „пауза“. Това обяви шефът на компанията „Дисни“ Робърт Айгър, цитиран БГНЕС. Той беше категоричен, че производственият график на популярната поредица драматично ще се забави след пускането на екран на режисирания от Джей Джей Ейбрамс последен епизод на сагата – „Възходът на Скайуокър“.

Рекорд на Гинес за най-много щурмуваци от „Междузвездни войни“ на едно място (ВИДЕО)

Пред „Блумбърг“ Айгър заяви: „Ще направим пауза, ще мине известно време, защото сагата за Скайуокър приключи с деветия филм. Ще има и други филми от „Междузвездни войни“, но ще направим известна почивка.“

Вероятно решението на „Дисни“ е повлияно от не особено задоволителните бокс офис резултати през миналата година на „Соло: История от Междузвездни войни“. Плановете за още подобни филми от вселената на „Междузвездни войни“ също бяха оставени на „изчакване“.

Излезе първият трейлър на 9-ти епизод на "Междузвездни войни"

Коментарите на Айгър дойдоха малко след като продуцентът Катлийн Кенеди обяви, че макар Епизод 9 да е „кулминацията на сагата на Скайуокър“, това не е краят на “Междузвездни войни“.

„Знаехме, че в един момент ще трябва да приключим сагата – още преди да започнем работата по „Силата се пробужда“. Сега търсим следващата сага. Не търсим просто следващата трилогия, а наистина търсим нещо, което ще продължи през следващите 10 години и дори по-дълго“, заяви Кенеди.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.