Бях сигурен, че Иво Христов ще е в листата на БСП, каза лидерът на ГЕРБ

Критичен коментар за листата на левицата дойде от премиера Бойко Борисов. Според него, само един човек от подбраните разбирал от европейската политика, а това, че не е включен Сергей Станишев било лош знак навън.

"Нашите опоненти искат да ни вкарват само в компроматна игра. БСП имат само един човек в листата, който може би разбира нещо от европейска работа - г-жа Деница Златева. Оттам нататък е "шпионин-Държавна сигурност, шпионин–Държавна сигурност". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето политическата платформа на ГЕРБ и СДС за предстоящите европейски избори на 26 май. 

"Тези избори стават важни не заради властта, или колко хора ще вкараме в ЕП, а стават важни, защото действително много "троянски коне" ще влязат в ЕП", каза още Борисов. 

ПЛАТФОРМАТА НА ГЕРБ И СДС ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ: Кохезионната политика, миграцията и отбраната - сред приоритетите

Той коментира и решението на ръководството на БСП Сергей Станишев да не бъде в листата за европейските избори. "Нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти. Това ще бъде тълкуванието навън. И когато той отива да представя европейски социалисти за висши постове всеки може да каже: "Абе, ти в България не беше сложен в листата, а идваш тук да помагаш", каза Борисов.

"Бях сигурен, че Иво Христов ще е в листата, защото гледах как се гледат с Корнелия Нинова онзи ден и как правят КСНС само с цел да се говори нещо по темата", каза още той по повод на включването в листата на БСП на съветника на президента.

"По всяка една тема показахте компететнтост и няма шанс по нито една тема никой да ви надбори или да излезе по-добре подготвен. Затова съм сигурен, че ще започват и ще свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние "шамарите" си ги изядохме. Нашите уроци си ги научихме. Всички са наясно на какво най-много реагират хората и, че това не трябва да го допускаме", заяви Борисов.

"Защото те нямат какво да кажат, нямат един успех, който да покажат. Разбирам да се закичиш със знамето на разследващ журналист – много готино звучи. Много готино е да биеш по човека, арестувал "Наглите", спрял отвличанията и т.н. Въпросът е, като си бил разследващ журналисти и четири години си бил в сянката на премиера – какво разследване си направил тогава. Или си разследващ журналист само когато си в опозиция. Ами, и ние като станем опозиция някой ден, ще станем разследващи журналисти“, каза още той Борисов.

Той подчерта, че България се давала за пример със справяне с мигрантската вълна. „Колкото повече се отдалечаваме от председателството, толкова повече се въздиша по нашето председателство. България се дава за пример със справяне с мигрантската вълна навсякъде. И сега понеже няма мигранти, бъдете внимателни по места да не разиграят пак етническата карта с някоя и друга провокация", заяви Бойко Борисов.

Премиерът предупреди съпартийците си да внимават опонентите да не ги въвлекат в заиграване с етническата карта по места.

Догодина Берлинският процес ще е в София, съобщи Борисов. Той се надява през тази седмица да бъде направена и първата копка за трети мост на Дунав. 

А по-добри от ГЕРБ можели да станат, например, ако и у нас, като в Хърватия, откъдето премиерът се върна в петък, се снимат световни киношедьоври. Топката - към културния министър.

„Играта на тронове” и „Междузведни войни” сега ги снимаха в Хърватия. Ние караме още по инерцията, събери културтрегерите, говорете си и рекламата им е страхотна”, каза премиерът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.