Мълър официално приключи разследването си миналия месец

Министерството на правосъдието на САЩ се очаква да публикува в четвъртък, на 18 април, доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за руската намеса в американските избори и за евентуален сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и руски представители, предаде БТА.

Американските конгресмени получиха право да изискат доклада на Мълър

Говорителката на министерството Кери Къпеч каза, че редактираният доклад ще бъде пратен на Конгреса и ще бъде направен обществено достояние в четвъртък. Мълър официално приключи разследването си миналия месец и представи доклада си, съдържащ близо 400 страници, на главния прокурор Уилям Бар. Бар прати на Конгреса писмо от 4 страници, в което обобщаваше основните заключения на доклада на Мълър.

Конгресът на САЩ ще получи до средата на април доклада на Робърт Мълър

В него Бар казваше, че специалният прокурор не открил да е имало престъпно съглашателство между Русия и сътрудници на Тръмп по време на кампанията за изборите през 2016 г.  Но Мълър не е стигнал до окончателно заключение дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието. Вместо това Бар каза в писмото си, че не вярва, че доказателствата са били достатъчни, за да се твърди, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.