За две години са регистрирани 8000 случая на тормоз и насилие

Звезден учител по физическо в столичното 93-то училище. Световният шампион по гимнастика Йордан Йовчев вдъхнови деца да излязат от вкъщи и да се включат в състезание на училищния двор.  

„Ние трябва да даваме личен пример на децата кое е правилно и кое не. Най-вече да спортуват, да бъдат по-здрави, да няма агресия в училищата”, заяви световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев.

За изминалите две години са регистрирани над 8000 случая на тормоз и насилие в училищата. Ежедневно се регистрират по 30 инцидента на физическа и вербална агресия в клас, като над 80% от учебните заведения са подавали сигнал за насилие над дете.

ДА ВДЪХНОВИШ ДЕЦАТА ДА СПОРТУВАТ: Мирела Демирева с урок по физическо в столичното 93 СУ

„С 400 са се увеличили броят на случаите, свързани с агресия и тормоз в образователните институции”, коментира държавният експерт в дирекция „Приобщаващо образование” Татяна Предова.

„Агресията не води до нищо хубаво. Има състезания, в които можеш да се състезаваш и съответно, ако искаш да покажеш сила, мощ или такива амбиции прави го през спорта”, каза още Йовчев.

Освен с личния пример на успелите спортисти, от просветното ведомство ще борят агресията в училище и със специална програма. Засега обаче тя е на етап обсъждане. 

Стажант-репортер: Кристиян Попов 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.