Бившият футболист издъхна на 81 години

Близки, приятели и фенове се сбогуваха с футболната легенда Александър Костов. На поклонението и опелото дойдоха легенди на "Левски" като Кирил Ивков, Стефан Павлов, Наско Сираков, Даниел Боримиров и други. Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев, бившият кмет на столицата Стефан Софиянски, бившият президент на Левски Тодор Батков, както и Димитър Пенев също казаха последно сбогом на Костов. Поклонението се състоя в храм "Света София". Легендата на "сините" си отиде от този свят на 81 години.

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

„Левски”: Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!

Един от най-емблематичните футболисти на Левски е роден на 2 март 1938 година и играе за "сините" в продължение на 15 години - от 1956 до 1971 година. Единственото прекъсване е в периода 1960-61, когато като войник се състезава за Ботев Пловдив. Има 7 мача и 1 гол за „А" националния отбор (1962-1967), 7 мача с 2 гола за „Б" националния, 3 мача за младежкия и 5 мача с 1 гол за юношеския национален отбор. Участва на Световното първенство през 1962 в Чили (в 3 мача) и на Световното първенство през 1966 в Англия (в 1 мач).

Почина легендата на „Левски” Александър Костов

Зад гърба си Сашо Костов остава незабравими спомени. Записва участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за „сините“. Трикратен шампион на България и петкратен носител на Купата.

От "Левски" информираха, че са обособили място пред сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", където всеки може да отдаде своята почит към легендата на „синия“ клуб. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.