По думите му евролистата на формацията е уникална за България

„Партия „Волт” не иска да се позиционира в конкретен спектър. Ние работим за конкретни решения. Когато има конкретен проблем, той трябва да се реши”. Това заяви председателят на „Волт България” и водач на евролистата на партията Настимир Ананиев в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Той даде за пример протеста на медицинските сестри у нас. „Тях не ги интересува кой управлява, а кой и как ще реши проблемите им”, посочи Ананиев.

НОВИ ПРАВИЛА НА ПЪТЯ: Какво ще се промени за младите шофьори?

По думите му целта на „Волт” е да има собствена парламентарна група. „За това се изисква да имаме 25 депутати от 7 различни държави. Това е нашата цел, защото в момента, в който се присъединиш към някоя група, ти трябва да се присъединиш към това, което тя прави. Когато правиш нов проект и се присъединяваш към политиката, ти сам преценяваш каква ще е алтернативата”, заяви още Ананиев.

„Освен европейските реформи, искаме ЕП да има собствена законодателна иницитатива. Искаме реформи в здравеопазването и по-добри доходи. Искаме да се обърнем към микро- и семейния бизнес”, коментира той.

Според Ананиев „Волт” е първата общоевропейска партия. „Ние имаме организации във всички европейски държави и не само. Имаме организации и в Сърбия, Албания и Швейцария – общо в 31 държави. Имаме 12 регистрирани партии и до момента са се заявили 8 партии, които са се регистрирали за евроизборите. "Волт" ще участва в 8 държави членки на евроизборите, включително България”, посочи той.

По думите му листата на "Волт" е уникална за България, защото в нея е включен холандецът Дани Ван Сантен. „Той е от 3 години в България. След няколко месеца ще се ожени за българската си приятелка. Идвайки от Холандия и знаейки какъв е стандартът там и какви ресурси имаме у нас, винаги се учудва защо стандартът е такъв и му прави чест, че иска да помага”, коментира Ананиев.

Другото уникално в листата на „Волт България”, според Ананиев, е това, че в нея се редуват „мъж-жена-мъж-жена”. „На първичните избори, които се проведоха във „Волт”, аз получих най-много гласове и затова листата започва с мъж. Идеята е да се даде възможност на повече дами да участват в политиката. Обикновено мъжете изземат тази роля. Аз мисля, че има много дами, които могат да са полезни и в България и в Европа”, обясни Настимир Ананиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.