Във формата ще участват шестима участници

Обикновените хора завладяват сцената в нов формат за България. В него шестима участници разказват пред публика собствената си история, тази на човека от обществото. „Всеки човек има история, която има силата да променя съдби”, смята организаторът Поли Захариева.

Феодор Джаков е един от шестимата участници в „Хора, които обикновено не говорят пред хора”. Форматът има за цел да се създаде емпатия между хората.

„Така можем да се поставим в обувките на този човек, можем да разберем какво е да бъдеш на 90 години, да бъдеш на 15. Да бъдеш лекар или просяк на улицата. Когато чуеш историята на този човек, ти осъзнаваш, че ви движат едни и същи сили, страхове”, каза Поли Захариева.

Форматът се ражда в Израел, като до момента се е провеждал в Тел Авив, Сан Франциско, Ню Йорк и Буенос Айрес. Освен тази на съдебния лекар, публиката ще може да чуе и други 5 завладяващи истории.

ДА НАПУСНЕШ РОДИНАТА: Нов начин на живот

„Имаме жена професор, която е на 90 години веднага след нея излиза момиче на 15, което разказва какво е да бъдеш тийнейджър на днешно време. Имаме чужденец, който живее в България от 20 години и представя страната ни през техния поглед. Имаме и другата версия, човек напуснал страната, който в следствие на насилие, физическо и психическо, се налага да живее там и да не е тук, където той иска да бъде”, допълни Захариева.

Събитието ще се проведе на 21-ви април в първо студио на Българското национално радио, като билетите вече са в продажба.

Стажант-репортер: Кристиян Попов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.