Свалихме контрабандата на цигари под 5%, посочи премиерът

„Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога. За контрабандата на цигари се знае, че я свалихме под 5%”. Това каза премиерът Бойко Борисов на Национално съвещание на ръководството на МВР, цитиран от „Фокус“.

СНИМКИ ОТ НАЦИОНАЛНОТО СЪВЕЩАНИЕ ВИЖТЕ ТУК.

По повод разбитата група за телефонни измами в Румъния и България, премиерът посочи: „Вече не се работи само с мулетата, а с цялата престъпна схема. Надявам се да могат да се отнемат имоти на тези хора, за да бъдат овъзмездени жертвите, не знам дали го позволява законът“.

„Сърцераздирателно е да виждаме как възрастни хора дават спестяванията си“, коментира Бойко Борисов.

„Продължаваме да работим. Много колеги работиха добре. Тези, които бяха в Румъния и сега се прибират, свършиха изключително добра работа“, изтъкна Борисов.

"Много се заговори и за убийството от Смолян, много се заговори, че прилича на този прекрасен филм "Дяволското гърло". Радвам се, че колегите работиха бързо и откриха извършителите", каза той за случая с открития труп на мъж край Смолян.

Борисов спомена и за разкрито убийство в Троян. "На колегите от Ловеч разрешавам да разкажат после на медиите за убийството от 2017 г. - едно брутално убийство, изнасилена и разчленена жена. Вече имаме задържан, има самопризнания", разкри премиерът.

"Поздравявам и колегите от СДВР за бързата реакция вчера. Бързо хванаха убиеца от "Младост". Убийството от Ловеч съвпада с това от Русе", коментира още Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.