Премиерът призова за спешни мерки

Между 8 и 10 млн. лева на година печели "ало" мафията. Данните изнесе МВР на съвещание, в което участваха главният прокурор и премиерът. 

Борисов обяви, че държавата сериозно трябва да се заеме с проблема, за да не стават възрастни хора жертва на телефонните измамници.

Борисов: Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога (СНИМКИ)

„Вчера няма нито едно обаждане с цел измама от Румъния към България, а на ден са стотици хиляди”, заяви заместник-главеният прокурор Иван Гешев.

„Практиката показва, че е необходим системен подход. Освен арести, трябва да се полагат и усилия за превенция”, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

„Виждате колко е сърцераздирателно да гледаш възрастните хора. Предупреждават се хората, че полицията не взима пари, че не участва в такива измами, но и до вчера бабата до последно си вярва, че съдейства на полицията”, коментира Борисов. И добави: „Последните няколко месеца много активно работят службите. Буквално акваторията на Черно море беше затворена от граничните ни служби. Затова и се изхвърли наркотикът – нямаше шанс да избяга в посока България или в посока Черно море”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.