Събитието за 11-та поредна година се организира от младежката структура на ГЕРБ в Благоевград

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов традиционно се включи в инициативата „Да пуснем корени в България“. Събитието за 11-та поредна година се организира от младежката структура на ГЕРБ в Благоевград и се проведе в местността „Рупите“, съобщават от пресцентъра на партията. Официални гости на събитието бяха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, кметовете на Враца – Калин Каменов, на Петрич - Димитър Бръчков и на Симитли Апостол Апостолов, народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева и депутатите Стефан Апостолов, Александър Мацурев и Георги Динев, областният управител Бисер Михайлов, зам.-министърът на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, членове и симпатизанти на партията от Благоевградска, Кюстендилска и Софийска области и други.

„28-те фиданки, които ще посадим по време на 11-та инициатива „Да пуснем корени в България, символизират членките нa ЕС. Дръвчета са символ на това, че България е силна, когато е в Европейския съюз. Преди 11 години идеята за тази прекрасна инициатива дойде от Калин Каменов, който сега е кмет на един от най-големите областни центове – Враца“, каза по време на събитието Цветанов.

„Калин преди 10 години се запозна с неговата прекрасна съпруга Мария, а преди 6 години точно тук на Рупите ѝ направи предложение за брак. Той наистина пусна корени в България и сега се развива във Враца. Спомням си, когато започнахме кампанията във Враца - никой не вярваше, че той ще успее, но сега всичко направено там се вижда и се оценява от хората. Благодаря и на неговата съпруга Мария, която не спира да го подкрепя през всичките тези години", заяви Цветанов. Той подчерта, че семейството е най-хубавото нещо в живота. „С това искам да поощря и Андрей Новаков, който преди 2 години на Младежката академия на ГЕРБ в Сандански направи предложение за брак и сега има прекрасна дъщеря", допълни зам.-председателят на ГЕРБ. Той пожела на всички присъстващи весели празници, защото според него в тези дни е важно да бъдем с близките си хора.

По повод днешния личен празник на Цветан Цветанов и Калин Каменов - структурите на ГЕРБ им подариха ръчно изработени и изрисувани великденски яйца с лика на Богородица.

След края на официалната част младежите от ГЕРБ - Петрич изненадаха присъстващите с флашмоб, който бе заснет с дрон. Веднага след това започна и засаждането на самите фиданки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.