Обвиненият Северин Красимиров се изправи пред Окръжния съд в Русе

Делото за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова започна. Три са обвиненията срещу Северин Красимиров - за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен начин.

Обвиняемият за убийството на Виктория Маринова иска съкратено производство

Първото разпоредително заседание приключи за по-малко от 1 час. Защитникът на Северин Красимиров поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдът не прие искането.

15 минути след приключване на разпоредителното заседание съдът реши, че може да даде ход и на същинския съдебен процес.   

В съдебната зала майката на Северин изпадна в истерия, припадна и се наложи да бъде изведена.

Предадоха на съд задържания за убийството на водещата Виктория Маринова (ОБЗОР)

„Длъжни сме да се съвземем, защото остана малко дете, което се нуждае от подкрепа, от хора, които да заменят най-скъпото - майката”, заяви Румен Максимов, близък роднина на Виктория Маринова. „Едва ли може да се получи най-справедливата присъда, която е според мен – доживотна. Неговият защитник го е посъветвал да се възползва от член 27 на НПК, така автоматично отпада тази присъда”.  Максимов очаква между 25-30 години присъда.

Служебният защитник на Красимиров подаде в началото на април искане за съкратено съдебно дело, защото Северин е признал вината си. 

Красимиров беше предаден на съд на 19 март. Разследването продължи пет месеца. Той беше заловен при акция на полицията в Германия, където беше избягал след убийството.

Информация: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.