Тя изтъкна приноса на емира на Кувейт за възстановяване на мира и сигурността в Близкоизточния регион

За засилване на стокообмена и бизнеса между България и Кувейт призова вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която прие на среща делегация на Групата за приятелство Кувейт- България  от парламента на Кувейт.

„Стокообменът и инвестициите между България и Кувейт трябва да се увеличат, за да отговарят на високото ниво и на добрите двустранни отношения между нашите държави“, подчерта Екатерина Захариева.

Външният ни министър изтъкна приноса на емира на Кувейт за възстановяване  на мира и сигурността в Близкоизточния регион, както и го поздрави за наградата в областта на глобалното развитие, която получи от Световната банка по- рано тази година. Министър Захариева отбеляза и подготовката за посещение на министър- председателя Бойко Борисов в Кувейт.

Захариева: България продължава силно да подкрепя евроинтеграцията на Черна гора

Екатерина Захариева подчерта доброто развитие на българската икономика и туризъм – миналата година страната ни е посетена от около 9 млн. туристи, България е трета по ръст на икономиката сред страните от ЕС за 2018 г.

„България се гордее с бързото развитие на икономиката си и туристическия сектор. Със своята добра достъпност до Европа чуждестранните инвестиции в държавата ни постоянно растат. Възможностите за успешно засилване на сътрудничеството с Кувейт в търговията, инвестиционната дейност и туризма са огромни“, подчерта министър Захариева.

В хода на разговорите с Ракан Юсеф Ал Насъф , председател на Групата за приятелство Кувейт-България, вицепремиерът подчерта, че е необходимо да се възобнови   работата на българо-кувейтската Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество, която не е заседавала от 2006 г.

Захариева: Подкрепата ни за европейския път на Сърбия ще продължи

Ракан Юсеф Ал Насъф отбеляза, че за Кувейт България е привлекателна както с развитата си туристическа индустрия, така с имотния пазар. Той предложи България да участва в ежегодно организираното в Кувейт търговско изложение за имоти, където да бъдат представени възможностите на страната ни в тази област.

Двамата събеседници бяха единодушни, че за активизиране на деловото сътрудничество е необходима и среща между бизнеса на двете страни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.