Атаките са били извършени от осем атентатори самоубийци

Повече от 60 души са били задържани в Шри Ланка във връзка с нападенията в неделя, при които по последни данни са били убити 359 души.

Загиналите при атентатите в Шри Ланка станаха 359

Продължава да расте броят на жертвите след атентатите в Шри Ланка. Загиналите вече са 359. Част от пострадалите при взривовете в църкви и хотели са починали в болница.  В сряда полицията извърши контролирана експлозия на съмнителен мотоциклет в столицата Коломбо. 

Според полицията, атентатите са дело на ислямистки фундаменталисти. Властите обявиха, че има още арестувани за нападенията, с което задържаните стават 60. Всички са граждани на Шри Ланка. Още няколко души, за които има съмнения, че са свързани с атаките, са все още на свобода.

„В момента има много голяма несигурност, защото се говори, че част от камикадзетата може би са още наоколо. Но мисля, че силите за сигурност контролират ситуацията”, обясни кметът на Коломбо Роси Сенанайке.

Премиерът на страната обаче предупреди, че  Атентаторите били образовани, разполагали с достатъчно средства и подготвяли нападенията 7-8 години. Един от тях е учил във Великобритания, а след това в Австралия. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.