Бившият бранител на "армейците" почина на 57-годишна възраст след борба с рак на дебелото черво

Стотици хора, сред които роднини, приятели и съотборници, отдадоха за последно почит на големия защитник на ЦСКА и българския футбол Красимир Безински в столичния храм „Света София“. Бившият бранител на "армейците" почина на 57-годишна възраст на 22 април след дълга борба с рак на дебелото черво, съобщава БГНЕС.

На поклонението му дойдоха легенди на армейците като Паро Никодимов и Петър Жеков. Изпълнителният директор на „червените“ Пламен Марков, почетният президент на клуба Димитър Пенев, бившият треньор Милен Радуканов и бившите играчи Владимир Манчев и Христо Янев, и бившият наставник на "Левски" Емил Велев също казаха последно сбогом на Безински.

Той има записани 245 мача в А група с “червения” екип между 1981 и 1989 и през сезон 1992-1993. В европейските клубни турнири с ЦСКА има 31 мача. Част е от митичния тим, който достига до полуфинал за Купата на европейските шампиони през 1982. През 1989 г. участва в кампанията на армейците, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи. Във визитката си има още пет титли на България с ЦСКА, както и шест Купи на България. Легендарният бранител изиграва и 25 мача за националния отбор на България.

Краси остави следа в българския футбол. Това заяви почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев, който се сбогува за последно с легендарния защитник на армейците Красимир Безински в столичния храм „Света София“.

Почина легенда на ЦСКА

Снимка: БГНЕС

„Бог да го прости, да има мира и спокойно да почива, където отива. Той е оставил в своя живот и в спорта, особено във футбола, много материал. Младите трябва да си спомнят за неговите игри и неговия характер. Познавам го много добре, участвал съм и като състезател, и като треньор – един защитник, който се помни и който е оставил следа в българския футбол“, заяви по адрес на покойния Димитър Пенев.

Сред гостите на поклонението бе и футболният мениджър и бивш играч на „червените” Лъчезар Танев. Той сподели, че не може да се сравнява характера на футболистите преди години със сегашното поколение. „Той бе много добър приятел, един изключителен човек, футболист, характер – човек, на който може да се разчита на терена и извън него. Времената се менят, не трябва да се прави паралел между поколенията. Обстоятелствата са изисквали да има повече характер, да се борим с повече трудности. Сега е по-различно, но ако наистина нямаш характер, трудно успяваш, не само в спорта“.

Бившият треньор на "Левски" Емил Велев също посети поклонението на Безински. „Той и на мравката път даваше. Какво да се прави, това е животът. Бог да го прости. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже. Всички знаят за какво става въпрос, особено дербитата между Левски и ЦСКА – имахме немалък период и в Израел, където играхме заедно, семейни приятели бяхме, но животът продължава“, завърши Велев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.