Димитров загуби от Николас Жари в три сета

Григор Димитров напусна тенис турнира в Барселона след загуба на осминафиналите от Николас Жари в три сета – в отделните части 6-2, 4-6, 6-7 (2). Двубоят започна по-добре за младия чилиец, който проби подаването на българина още в откриващия му сервис гейм, но първата ни ракета върна моментално брейка, предаде БГНЕС.

До края на частта последваха нови два пробива на сметката на Григор, който взе категорично сета след 6-2. Във втория Димитров отново започна по подобие на първия разконцентрирано и бе наказан от съперника, а до края Жари нямаше проблеми и възстанови равенството. Любопитното е, че при резултат 3-2 в негова полза, срещата бе прекъсната за кратко поради дъжд.

Григор Димитров надви Вердаско в Барселона (ВИДЕО)

В заключителния трети сет двамата така и не се пробиха и логично се стигна до дълъг 13-и гейм. В него преобладаваха мини-пробивите, като зрителите видяха цели 7, а Жари бе по-солидният от двамата и така затвори мача в своя полза, осъществявайки пълен обрат. Така 23-годишният чилиец откри с успех съперничеството между него и Димитров и на четвъртфинал ще се изправи срещу друг талант – руснакът Даниил Медведев, който надигра без проблеми американеца Маккензи Макдоналд след 6-3, 6-2.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.