Учебният ден е забавен с половин час заради сигурността на децата

Столично училище осъмна облепено със зловещи плакати. Извършителят е родител на първокласник, който обвинява училищното ръководство и учители в лошо управление и тенденциозно отношение към детето му. Учебният ден е забавен с половин час заради сигурността на децата

Плакатите с лозунги срещу ръководството и част от учителите  заварват учениците преди  началото на учебния ден. 

"Училището е облепено с разни писания от страна на един родител, в които се споменават думите "убиец", "г-жа Милушева", "г-н Александров", "деца" и това нещо е подчертано с огромни букви", каза зам.-директорът на 51 СУ "Елисавета Багряна" Деяна Милушева.

Протест "За" и "против" училищна директорка в София

Действието, което се е случило рано сутринта, е запечатано от училищните камери.

"За малките деца това означава наистина смърт и нещо много, а имайте предвид, че аз преподавам на първи клас. Те току-що се научиха да четат. Това изключително много ме тревожи", заяви Милушева.

Родители плащат по 30 лв. на час за допълнително обучение на децата им в училище

"Притеснява ме случката, защото тя влияе директно върху психиката и емоционалното състояние на децата, които стават свидетели на един конфликт, в който те не нито информирани, нито намесени и виждат само крайния резултат", добави Запрянка Ставрева - родител на ученик.

На записите се вижда как мъжът, чието дете е първокласник в училището, поставя плакатите и запалени свещи върху тях. Причината според него - тормоз върху детето му.

От училището са  предлагали помощ и работа с училищния психолог за детето, но родителят категорично е отказал.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.