Избраницата му е журналистката

Министърът на културата Боил Банов мина под венчило, съобщава "24 часа". Избраницата му е журналистката и специалист в пиара Ива Петрони, която беше началник на кабинета на министър Вежди Рашидов, докато Банов беше негов заместник. Тогава пламва и любовта между тях.

Премиерът Борисов е честитил щастливото събитие на министъра на културата. Банов бил много щастлив. Ива Петрони също е на върха на щастието, разказаха нейни близки. “Ще се оженя за дама, която много обичам - Ива Петрони”, не сдържа емоцията си министърът. Церемонията на бракосъчетанието, която беше в четвъртък, 25 април, е била в тесен приятелски кръг.

Бащата на младоженеца - известният актьор Васил Банов, се пошегувал с любопитните медии, че бракосъчетанието щяло да бъде в Бачковския манастир. Не е там! Татко Васил Банов - известният актьор, е бил поканен, разбира се, на церемонията. Въздържал се да отиде.

“Но Ива е снахата, която ме прегърна, преди да ми стане такава!”, разказа той с много топлота.

Писателят Елин Рахнев, който работил с Боил Банов в Хасковския театър, не знаеше за щастливото събитие, но пожелава на влюбените щастие.

Бившият шеф на Боил Банов - Вежди Рашидов, също се надява двамата, срещнали се по времето на неговото ръководство на Министерството на културата, да са намерили своята половинка. “Няма нищо случайно. Срещнали са се, случило се е. Влюбили са се! Какво да кажа? Да са щастливи”, пожелава Вежди Рашидов.

И за двамата това не е първи брак. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.