Не пропускайте историята в предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, на Великден, в „Ничия земя“ Даниела Тренчева ще ни срещне с мъдростта, с която да осъзнаем Великден – с една история, граничеща с божественото и с един човек, когото някои наричат свят, други – силен молитвеник, трети – сътворител на чудеса, четвърти – чудотворния дядо от Дряновския манастир. Отец Христодул – за него са писали, че гони демони и бесове с молитви. Вярват само изпиталите го и могат да повярват само вярващите.

„Говорим с отец Христодул, който доскоро е служил в Лопошанския манастир. Сега е в Дряновския, лесно се намира. И лесно се разбира тоя човек. Той обяснява за греховете, за молитвите, за магиите и демоните простичко, така че да те върне в църквата.

На Великден ще опитаме да ви срещнем с мъдростта, с която да осъзнаем Великден. Този път искрено отправяме призива да гледате. Не за друго, а за да намалите финансовите, физически и духовни усилия, които инвестирате в ходжите и врачките. По данни на тях самите – в последните години те се превърнаха в основен икономически стимул за цялата нация. Ще чуете какво са магиите и кой ги прави, как изглежда обсебен от демони, как да се пазим и защо наследяваме нещастия от поколения на поколения“, споделя Даниела Тренчева за историята, която ще разкаже.

Не пропускайте „Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по NOVA.