Шоуто показва променит, настъпили в динозаврите според последните научни изследвания

Тиранозавър рекс и утараптор в реални размери. Истински "Джурасик парк" в София през следващите три дни. Шоуто „Разходка с динозаври”, на което ще станем свидетели в зала "Арена Армеец" още тази вечер, е подготвено от екип от 65 души и показва промените, настъпили в динозаврите според последните научни изследвания.

Шоуто се ражда в Австралия, където след дълго планиране оживява в Сидни през януари 2007 г.

„Ще видите едно към едно реален размер на динозаврите. Нещо, което не сте виждали преди. Спектакълът е базиран на изследвания, така че всичко, което виждате на сцената е създадено от намерени и проучени вкаменелости на динозаври", каза кукловодът в спектакъла Ед Мей.

Оригиналните телевизионни серии на Би Би Си са гледани от над 700 млн. души. Именно на тях е базиран спектакълът, който вече покори Северна Америка, Европа, Азия и Австралия, като привлича рекорден брой зрители.

Откриха динозавърско гробище на 220 милиона години (СНИМКИ)

Шоуто е гледано от над 9 милиона души в над 250 града от целия свят. Зрелищният спектакъл представя емоциите на динозаврите толкова реалистично, че все едно се намираш в ерата на динозаврите.

Продукцията за над 20 млн. долара е най-впечатляващото и грандиозно шоу за динозаври в целия свят.

Екип от 65 души – включително инженери,  художници и експерти по аниматроника – са работили една година, за да създадат продукцията.

Открит в Канада тиранозавър е най-големият в света

„Ще ви заведем на пътешествие от триаския период до края на кредата. Тогава астероид избива 65 процента от известните ни видове динозаври", заяви режисьорът на спектакъла Иън Уолър.

Внезапният апокалипсис променя драстично планетата ни. Според учените енергията на удара била еквивалентна на 100 тератона тротил. Последвал пълен мрак, изригването на хиляди вулкани и заличаването на динозаврите.

В шоуто участват 9 вида динозаври, сред които тиранозавър рекс, ужасът на древната земя. Впечатляващи са и останалите динозаври - платеозавърът и лилиенщернусът. Ще видим стегозавър, алозавър, торозавър и утараптор.

Грандиозно шоу с истински динозаври в София (ВИДЕО)

Всеки голям динозавър е изработен от 132 метра хидравличен маркуч. 1000 метра окабеляване. 295 квадратни метра плат, 24 контролни микропроцесора за движение, 132 квадратни метра пяна, 200 литра боя и още...

„Под динозавъра има шаси на кола, а вътре е изграден от алуминий, дунапрен. Отвън кожата е от латекс и ликра”, добави Уолър.

Всеки от динозаврите гиганти тежи колкото стандартна семейна кола и се задвижва от 6 ролкови колела. За да се контролира един динозавър, е нужен екип от 3-ма души - един водач и двама вуду кукловода. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.