Биляна, Тайбе, Миглена и Ивелина спечелиха 2 златни и 2 сребърни медала

Биляна, Тайбе, Миглена и Ивелина -  те спечелиха 2 златни и 2 сребърни медала на Европейското първенство. 

„Европейската титла много ме зарадва, защото, ако миналата година някой си е помислил, че съм спечелила случайно, сега вече съм затвърдила успеха. Всяка една минута прекарана в залата си струва, когато си на почетната стълбичка”, споделя Тайбе Юсеин.

Тайбе Юсеин отново е европейска шампионка

„Последните две години бяха много трудни за мен. Имах доста колебания, чудения.Имах един застой в кариерата си и този медал ми върна увереността в мен, апетита и жаждата за победа. Щастлива съм за този медал. Това, че е сребърен означава, че трябва още малко за златен”, каза Ивелина Николова.

„Преди много години загубих майка си и то точно на Коледа. Така се случи, че точно в моите ръце. Бях сломена от живота, но се радвам, че успях да намеря сили и реших, че ще продължа да се боря заради нея и всяка една титла и медал го посвещавам на нея”, споделя Биляна Дудова.

Кралев: Женската ни борба доказа, че е световна величина

Треньорът Петър Касабов обясни, че за първи път се случва на едно първенство България да има две втори места, две първи и едно пето място. „Те ме слушат вече повече”, сподели той.

Три българки на финалите на Евро 2019 по борба

Миглена Селишка разказва за себе си, че е скромна и обича да бъде повече сама със себе си. „Голямата ми мечта е да отида на Олимпиадата в Токио и да взема медал”, каза още Миглена.

Репортер: Краси Боев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.